Kaplama Marküteri Nedir?

Farklı renk ve çeşitlerde olan ahşap kaplamalara katkı maddesi kullanılmadan yapılan oyma işlemine kaplama marküteri ismi verilir. İç içe geçirilen ahşapların, ortak olarak oluşturdukları bir yüzeydir. Boya kullanılmadan yapılan bu işlem, doğal içeriklere sahiptir.

İlk olarak Mısır medeniyeti tarafından kullanılan marküteri sanatı, günümüze kadar ulaşmıştır. Tarihimizdeki ilk örnekleri Osmanlı ile birlikte, bizzat Fatih Sultan Mehmet’in yaptığı örneklere dayanır. Günümüzde Fransa’da yaygın olarak görülen marküteri sanatının, ülkemizde uygulanış sahası sınırlıdır.

Zeminlerde Dekoratif Tasarımlar Kaplama Marküteri İle Mümkün

Üst düzey bir ahşap işleme bilgisi gerektiren marküteri, estetik bir görünüme sahiptir. Aynı zamanda oldukça uzun ömürlüdür. Günümüzde daha çok lüks ve şık mekanlarda kullanıldığı görülür. Islak zeminde kullanım için uygun değildir. Islak olmayan zeminlerde rahatlıkla kullanılabilir. Daha çok sehpalarda ve yatak başlıklarında kullanıldığı görülür. Yapılan bu kaplamalar kişiye özel olduklarından benzersiz görünümlere sahiptir.

Yüzlerce metre kesimin bir araya gelmesi ile oluşur. Kaplama marküteri, titiz bir çalışma gerektirir. Farklı renklerdeki ahşapların bir arada kullanılması ile meydana gelir. Marküteri için tercih edilen ince ahşap malzemelerdir. Mobilya tasarımında kullanılan kaplama marküteri örneklerinin her biri sanatsal bir nitelik taşır. Monte parçalar dışında tasarımların bir araya gelerek resim oluşturması sanatıdır.

Bu alanda en çok ahşap malzemeler kullanılır. Ayrıca orman malzemeleri de kullanım için uygunluk gösterir. Kakma modelleri için de uygun bir kullanım alanı sağlar.

Marküteri Tekniği

Marküteri, kadim bir sanatın geleneklerine dayanan bir alandır. Özel tasarımların bir araya gelmesi ile benzersiz modeller ortaya çıkar. Çeşitli geometrik desenler bir araya gelerek farklı ve dekoratif görünümler sergiler. Yapımında bitkisel motiflerden de yararlanıldığı görülür. Genelde masif malzemeler üzerine işlenir.

Tasarımların tümü, son teknoloji malzemelerin kullanımı ile kesilir. Kesilen parçalar, büyük bir titizlik ile bir araya getirilir. Günümüzde yeniden popülerliğini kazanan marküteri tekniği, şık bir alan sunar. Kullanılan yüzeyler benzersiz bir görünüme kavuşur. Özellikle sanatseverler için benzersiz yapıdadır.

Tasarım ve sanatın bir araya gelmesi ile oluşan marküteri modelleri, oldukça nadide örneklere sahiptir. Birbirinden benzersiz kaplama marküteri örneklerine, Woodlent üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Sanatın ihtişamını evlerinize taşımanızı mümkün kılan bu modeller ile harika alanlar elde edebilirsiniz.

Marküteri Mobilya

1980 yılından bu yana hizmet veren firmamız, benzersiz marküteri mobilya çeşitlerini sizlerle buluşturmaktadır. Gelişen teknolojik gelişmeleri takip ederek farklı kesimleri mobilyalara yansıtır. Firmamız zengin ürün çeşitliliği ile farklı tasarımları sizlerin beğenisine sunuyor.

Evinizin her alanında sanatın zamansız şıklığına yer vermenizi sağlar. Doğanın verdiği gücü evlerinize taşıyan bu işlemeler, usta sanatçıların ellerinde benzersiz bir görünüm kazanır. Ahşabın her tonuna uygulanan bu teknik ile evlerinize farklı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Sahip olduğu benzersiz şıklık ile evlerinize klasik ve modernliğin buluştuğu sanatı getirir.

İlk dönemlerde sadece yöresel ağaçlar ile uygulanan bu teknik, zaman içinde farklı kaplama levhaları üzerinde uygulanmıştır. Özellikle, Afrika ve Hindistan’da yer alan ağaç kaplama levhaları, bu tekniğin en iyi şekilde meydana getirildiği alanlardır. Klasik görünümü ile her yüzeyde kullanıma uygundur.

Marküteri Yapımı

İnce ağaç kaplama levhalarının üzerine işlenen marküteri tekniği, mobilyalarınıza zarafet dolu bir görünüm kazandırır. En çok tercih edilen ağaç türleri; kavak, ıhlamur ve şimşir ağaçlarıdır. Bu ağaçların ince ve dayanıklı yapıları kullanım için uygunluk sağlar.

Klasik bir uygulama yöntemi olan marküteri, günümüzde modern mobilya türlerinde de kullanılır. Son dönemde ithal mobilyaların üzerinde bile marküteri şekillerine rastlamak mümkündür. En fazla kullanıldığı alanlar masa ve sehpa yüzeyleridir.

Marküteri uygulamasında ana malzemeler, çeşitli ahşap kaplamalar ve maket bıçağıdır. Bununla birlikte yapıştırıcı ve cilalar da bu tekniğin uygulamasında kullanılan malzemelerdir. Başlıca kaplama marküteri şekilleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Tek renk kaplama ile yapılan marküteri sanatında önemli olan tonların geçişini sağlamaktır.
  • Çok renkli kaplama ile yapılanda ise ışık ve gölge uyumunun yakalanmasıdır.
Kaplama Marküteri Kullanım Alanları

Farklı renkler ve çeşitlerin kullanılarak geometrik şekiller oluşturulduğu sanata marküteri ismi verilir. İstenilen deseni oluşturabilme adına sanatçının azmi ve titizliği önem taşır. Çok küçük yapıdaki malzemelerin bir araya gelmesi ile ortaya konulan marküteri, uygulandığı alana sanatsal bir görünüm kazandırır.

Dünyada ve ülkemizde oldukça değerli olan kaplama marküteri modelleri, evlerinizin görünümüne zarafet katmak için mobilyalarda özellikle tercih edilir. Geleneksel ve çağdaş motiflerin bir arada kullanıldığı bu modeller, miras niteliğinde eşyalara sahip olunmasını sağlar.  Dekorasyon amaçlı olarak kullanılan marküteri tekniği, farklı yüzeylere benzersiz bir görünüm kazandırır.

Klasiğin benzersiz şıklığını evlerinize taşıyan kaplama marküteri modelleri ile sizler de benzersiz eşyalara sahip olabilirsiniz. Yapılan tasarımların biricik olması ise bu parçaları oldukça değerli hale getirir.

Birbirinden değerli kaplama marküteri ile kaplanan mobilyaları yıllardır, sizlerle buluşturuyoruz. Zarafeti evlerinize taşımanın en kolay yolu olan bu mobilyalar ile yaşam alanlarınıza farklı bir kimlik kazandırabilirsiniz. Sanat dolu evler ile kişiliğinizi yansıtan parçaların bir araya gelmesi, tasarım harikası evler oluşturmanıza yardımcı olur.

عرض جميع النتائج 21

Yan paneli aç